Activiteiten

Het mooiste strand van Nederland tref je in Petten aan Zee. Op een dergelijk mooi strand zijn natuurlijk leuke activiteiten te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange strandwandeling? Wandelen op het strand is zelfs leuk als het iets minder mooi weer is. Je zult de schone en frisse lucht zeker waarderen.

Vliegeren op strand Petten

Als het waait dan is vliegeren natuurlijk ook erg gaaf om te doen. En het mooie is dat je op het strand van Petten nog echt de ruimte hebt om te vliegeren. Je zult niet zo snel in de weg lopen want er is plaats genoeg. De kinderen zullen er geen genoeg van krijgen.

Het strand van Petten is lang en breed en er is natuurlijk heel veel zand. Kinderen vinden het prachtig om uren lang in het zand te spelen. Wie bouwt het mooiste zandkasteel?

Fietsen

Vind jij het leuk om te fietsen en doe je dit het liefste in een fraaie, gezonde en natuurlijke omgeving? Dan is Petten een uitstekende keuze als startpunt! In de duinen van Petten zijn nieuwe fietspaden aangelegd. Het fietsen door de duinen van Petten is fantastisch om te doen. Wat is het hier toch mooi geworden!

Fietsen door duinen Petten aan Zee

Waar fiets je naar toe? Vanuit Petten fiets je bijvoorbeeld richting Callantsoog, Julianadorp aan Zee en dan fiets je helemaal door de duinen naar Den Helder. Dit is een prachtige route! Maar je kunt ook de andere kant op richting Schoorl en Bergen aan Zee. Deze route is minstens even mooi! Je zult versteld staan van de mooie vergezichten en in het voorjaar is het er nog mooier door de bloemenvelden.

Kitesurfen

Het vernieuwde Petten is een ideale locatie geworden om te kitesurfen. Ben je beginner dan is het er helemaal top want je kunt er door het ondiepe water (lagune) staan en het water is vlak. Deze omstandigheden tref je verder nergens in Nederland. Verder is Petten nu nog een rustig kustplaatsje dus je hebt alle ruimte om heerlijk te kitesurfen.

Wandelen

Petten is een goed startpunt voor fantatische wandelingen. Je zult onder de indruk zijn van de schoonheid van de natuur, de zee, de duinen en het strand. Het is natuurlijk ook zo dat je wandelend veel meer ziet dan als je bijvoorbeeld gaat fietsen of de auto pakt.

Vanaf Petten zijn er verschillende wandelroutes te lopen variƫrend van 4 t/m 8 kilometer en natuurlijk kun je ook een route lopen helemaal naar eigen inzicht.

Wandelen op het strand van Petten

De wandelroutes hebben de kleuren: blauw, rood, oranje en groen. Iedere route is toch weer heel anders en het is dan ook de moeite waard om ze allemaal te lopen.

Blauwe route (5,80 kilometer)
Dit is een mooie gevarieerde route. Je loopt ook een behoorlijk stuk over het strand en door de duinvalleien van Het Korfwater. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen want je zult zeker mooie vogels gaan spotten! Je start en eindigt in Petten.

Rode route (8,00 kilometer)
De rode route is een wat langere route en voor de vogelspotter een echte aanrader. Je loopt namelijk onder andere langs het natuurgebied Abtskolk waar je veel watervogels zult gaan zien. Je start en eindigt in Petten.

Oranje route (4,20 kilometer)
De Oranje route is de kortste route maar zeker niet minder mooi. Je start en eindigt in Petten.

Groene route (4,40 kilometer)
Deze route heet niet voor niets groen want je loopt onder andere beboste Pettemerduinen van Staatsbosbeheer. Je start en eindigt in Petten.

Na de wandeling is het fijn om even wat te gaan drinken en/of eten bij een strandpaviljoen.

Vakantiehuis Duinhuis Petten Belvilla
Waardering: 9.1

Vakantiehuis Eb en VloedDit vakantiehuis ligt op loopafstand van de duien en de zee, op slechts een paar minuten afstand. Ook het centrum van Petten ligt op maar 500 meter afstand, ideaal! Er is ruimte voor 6 personen en er is een bubbelbad. Dat wordt heerlijk ontspannen tijdens je vakantie!