Strand van Petten aan Zee

Zijn er in Nederland eigenlijk mooiere stranden te vinden dan het strand bij Petten aan Zee? Wij zouden het eerlijk gezegd niet weten maar we denken van niet. Je moet het echt zelf gaan ervaren. Zo mooi...

Het strand is groot, breed, lang en het oogt zeer fraai. Het strand en de duinen zijn in 2016 aangelegd om de kust in dit gebied verder te versterken. De 26 meter hoge panoramaduin is één van de attracties van Petten.

Uitkijkpunt Petten aan Zee.

De strekdammen zijn er in de nieuwe situatie gelukkig ook niet meer. Deze zijn letterlijk onder het zand verdwenen. Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot en met 30 september. In deze periode wordt de waterkwaliteit gecontroleerd.

Auto parkeren?

Kom je met de auto? Dan parkeer je je auto gratis in Petten! Bijvoorbeeld aan de Strandweg of aan de Korfwaterweg. Petten aan Zee is nu nog niet zo bekend bij het grote publiek. Het is daarom vaak geen probleem om je auto te parkeren. Als het heel mooi weer is dan kunnen we dat natuurlijk niet garanderen.

Zones

Het strand is verdeeld in drie verschillende zones. Iedere zone heeft zo zijn eigen bestemming. Er is bijvoorbeeld een zone speciaal voor gezin en recreatie. Ideaal voor gezinnen met kinderen. En er komt in de toekomst ook een zone speciaal voor strandhuisjes. Tevens zal er een zogenaamde sport- en bootzone komen.

Strandpaviljoens

Heb je trek in een lekker ijsje of een verfrissend drankje? Bezoek dan één van de drie strandpaviljoens. Natuurlijk kun je er ook heerlijk eten. Het uitzicht vanaf het terras zal fantastisch zijn! Je treft er onder andere het vernieuwde Zee & Zo Strandpaviljoen.

Strandpaviljoen Petten aan Zee

Honden op het strand

Honden zijn in Petten zeker welkom! Zo mogen tussen 31 maart en 1 oktober zelfs loslopen op het strand. In het hoogseizoen (Vanaf 1 april tot 1 oktober) moeten ze aangelijnd zijn van 09:00 tot 19:00 uur. Jouw hond zal het nieuwe strand van Petten zeker waarderen en als de hond blij is dan is het baasje dat natuurlijk ook.

Paarden op het strand

Het strand is zeer breed en lang dus ideaal voor een mooi ritje met je paard. Van 1 april tot 1 okotber is het vanaf 09.00 tot 19.00 verboden om met je paard op het strand te rijden.

Naakstrand Petten

Petten aan Zee heeft zelf geen naaktstrand. Callantsoog heeft echter wel een 2,5 kilometer lang naaktstrand. Callantsoog ligt vlakbij Petten en is gemakkelijk te fietsen of zelfs te wandelen. Op dit naaktstrand van Callantsoog staat zelfs een strandpaviljoen (Zilte Zucht).

Strandopgangen

Het strand van Petten is te bereiken via de verschillende strandopgangen. Tevens zijn er twee nieuwe hoofdopgangen aangelegd.

Bord strandopgang Petten aan Zee

Er is tevens een opgang aangelegd voor minder validen. Deze opgang genaamd Zand tegen Zee heeft een hellingshoek van 1:25. Bij de strandopgangen zijn er voldoende mogelijkheden om je fiets te plaatsen.

Palendorp

Als je in Petten aan Zee bent ga dan zeker even kijken bij het monument Palendorp op het strand ter hoog­te van de Berg­eend­straat. Dit fraaie kunstwerk bestaat uit een 160 palen van zes tot twaalf meter lengte en is een cadeau van aan­ne­mers­com­bi­na­tie Van Oord-Bos­ka­lis. De palen staan in de vorm van tien huizen en een kerk. Het is een herinnering aan het oude Petten, wat lang geleden werd overspoeld door de zee.

Palendorp Petten aan Zee

Vakantiehuis Petten Belvilla
Waardering: 8.7

Vakantiehuis PettenAanbieding! Award Winnaar!

Willen jullie samen even lekker naar zee? Dit vakantiehuis heeft een rustige ligging in Petten en ligt op loopafstand van het strand en de zee. Ideaal om even lekker uit te waaien!

Hotel Petten Booking.com
Waardering: 7.7

Hotel Petten aan ZeeHotel Corfwater is het enige hotel in Petten. Het prachtige strand van Petten ligt op loopafstand, ideaal voor een onvergetelijke strandvakantie! Bij het hotel is het mogelijk om fietsen en surfplanken te huren. Het hotel heeft een prachtige ligging. De locatie wordt op Booking.com beordeeld met een 9.2!