Wandelen in Petten aan Zee

Petten is een perfect startpunt voor gevarieerde wandelingen. Wat dacht je van een lange wandeling op het nieuwe zandstrand van Petten of een wandeling door de beboste Pettemerduinen? In het voorjaar ga je genieten van de kleurrijke bollenvelden. Wat is de omgeving van Petten toch mooi!

Wandelen op het strand van Petten.Maak zeker een wandeling op het strand van Petten aan Zee. Aan de rechterzijde zie je het zogenaamde Palendorp.

Wat zijn de mooiste wandelroutes in de omgeving van Petten aan Zee?

Vanaf Petten zijn er verschillende wandelroutes te lopen variƫrend van 4.2 tot en met 7.9 kilometer. De wandelroutes hebben de kleuren: blauw, rood, oranje en groen. Iedere route is uniek. Het is dan ook zeker de moeite waard om ze allemaal te lopen. Natuurlijk kun je in Petten ook een wandeling maken naar eigen inzicht. Waar je ook wandelt het is er altijd even mooi.

Wandelen op het strand van Petten.Vanaf de duinen heb je een fantastisch uitzicht over het strand en de Noordzee. Wij hebben tijdens het wandelen bijna altijd een fotocamera bij ons. Het is er ook zo mooi...

Blauwe route (5.80 kilometer)
De blauwe route is zeer gevarieerd. Je loopt een behoorlijk stuk over het strand en door de duinvalleien van Het Korfwater. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen want je gaat zeker mooie vogels spotten! Je start en eindigt in Petten.

Groene route (4.30 kilometer)
De groene route heet niet voor niets groen want je loopt onder andere door de schitterende beboste Pettemerduinen van Staatsbosbeheer. Je start en eindigt in Petten. Wij hebben deze route in het voorjaar gelopen en werden verrast door de schoonheid van Petten. Je wandelt langs kleurrijke bollenvelden. Wat een prachtig gezicht!

Wandelen langs bollenvelden Petten.Wandel in het voorjaar de groene route. Je komt dan onder andere langs kleurrijke bollenvelden.

Rode route (7.90 kilometer)
De rode route is een wat langere route en voor de vogelspotter een echte aanrader. Je loopt namelijk onder andere langs het natuurgebied Abtskolk waar je veel watervogels gaat zien. Je start en eindigt in Petten.

Oranje route (4.30 kilometer)
De Oranje route is de kortste route maar zeker niet minder mooi. Je start en eindigt in Petten. Na de wandeling is het fijn om even wat te gaan drinken en/of eten bij Strandpaviljoen 'Zee en Zo'.

Tip! Wandeling naar Sint Maartenszee

We hebben nog een interessante tip voor je. Wandel vanuit Petten aan Zee over het zandstrand naar Sint Maartenszee en loop dan via de duinen weer terug. Dit is een fantastische wandeling. We lopen deze route dan ook vaak. Kijk tijdens het wandelen regelmatig naar de zee want misschien zie je wel een zeehond. De zeehonden zijn regelmatig te zien maar je moet wel goed opletten want voordat je het weet zijn ze weer ondergedoken.

Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfDe mooiste vakantiehuizen midden in de natuur!

Kun jij ook niet wachten om met vakantie naar Petten te gaan? En ben je een natuurliefhebber? Huur dan een vakantiehuis bij natuurhuisje.nl. Alle vakantiehuisjes van Natuurhuisje liggen op geweldige locaties in de natuur. Zo ben je er even helemaal tussenuit tijdens je vakantie en geniet je ook rondom je huisje van de natuur in en om Petten. Wakker worden met het geluid van fluitende vogeltjes is heerlijk! Meer info & boeken

Vakantiehuis Achter de Dijk Natuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis Petten Vakantiehuis Achter de Dijk is een modern, gezellig vakantiehuis. Er is ruimte voor zes personen, ideaal voor een strandvakantie met het hele gezin. Buiten hoor je de zee al en via de dijk loop je zo het strand op. Heerlijk om uit te waaien of te genieten van de zon!

Vakantiehuis Vitamine Zee Belvilla
Waardering: 9.2

Vakantiehuis Petten Willen jullie samen even lekker naar zee? Dit vakantiehuis heeft een fijne ligging in Petten en ligt op loopafstand van het strand en de zee. Ideaal om even lekker uit te waaien!

Vakantiehuis De Zeebries PettenNatuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis Petten aan ZeeVakantiehuis De Zeebries ligt op een perfecte locatie in Petten. Het strand ligt op vijf minuten wandelen afstand en vanuit je tuin loop je zo het bos in! De woning biedt ruimte aan vier personen en heeft twee slaapkamers.

Zomerhuis Burgerbrug Natuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis bij Petten Op een steenworp afstand van Petten ligt dit nieuwe vakantiehuis. De woning is luxe ingericht en voorzien van vloerverwarming. Het hele jaar door een fijn vakantiehuis voor een onvergetelijke vakantie in eigen land!