Wandelen

Petten is een perfect startpunt voor gevarieerde wandelingen. Wat dacht je van een lange wandeling op het nieuwe zandstrand van Petten of een wandeling door de beboste Pettemerduinen? In het voorjaar ga je genieten van de kleurrijke bollenvelden. Wat is de omgeving van Petten toch mooi!

Wandelen op het strand van Petten.Maak zeker een wandeling op het strand van Petten aan Zee.

Wat zijn de mooiste wandelroutes in de omgeving van Petten aan Zee?

Vanaf Petten zijn er verschillende wandelroutes te lopen variërend van 4.2 t/m 7.9 kilometer en natuurlijk kun je ook een route lopen helemaal naar eigen inzicht. De wandelroutes hebben de kleuren: blauw, rood, oranje en groen. Iedere route is toch weer heel anders en het is dan ook de moeite waard om ze allemaal te lopen.

Blauwe route (5.80 kilometer)
Dit is een mooie gevarieerde route. Je loopt ook een behoorlijk stuk over het strand en door de duinvalleien van Het Korfwater. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen want je gaat zeker mooie vogels spotten! Je start en eindigt in Petten.

Groene route (4.30 kilometer)
Deze route heet niet voor niets groen want je loopt onder andere door de beboste Pettemerduinen van Staatsbosbeheer. Je start en eindigt in Petten. Wij hebben deze route in het voorjaar gelopen en werden verrast door de schoonheid van Petten. Je wandelt ook langs kleurrijke bollenvelden. Wat een prachtig gezicht!

Wandelen langs bollenvelden Petten.Wandel in het voorjaar de groene route. Je komt dan langs kleurrijke bollenvelden.

Rode route (7.90 kilometer)
De rode route is een wat langere route en voor de vogelspotter een echte aanrader. Je loopt namelijk onder andere langs het natuurgebied Abtskolk waar je veel watervogels gaat zien. Je start en eindigt in Petten.

Oranje route (4.30 kilometer)
De Oranje route is de kortste route maar zeker niet minder mooi. Je start en eindigt in Petten.

Na de wandeling is het fijn om even wat te gaan drinken en/of eten bij een strandpaviljoen.

Contactloos verbijf!

Nieuw!

Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfKun jij ook niet wachten om met vakantie naar Petten te gaan? Maar wil je liever niet te veel mensen om je heen? Huur dan een vakantiehuis bij natuurhuisje.nl, daar bieden ze vakantiehuizen met een ‘contactloos verblijf’. Je hebt dan niet eens contact met de verhuurder, ideaal in deze nieuwe ‘anderhalve-meter maatschappij. Zo heb je toch de ruimte en kun je lekker genieten van de natuur tijdens je vakantie. Meer info & boeken

Vakantiehuis Achter de Dijk II Natuurhuisje

Vakantiehuis Petten Vakantiehuis Achter de Dijk is een modern, gezellig vakantiehuis. Er is ruimte voor zes personen, ideaal voor een strandvakantie met het hele gezin. Buiten hoor je de zee al en via de dijk loop je zo het strand op. Heerlijk om uit te waaien of te genieten van de zon!

Vakantiehuis Vitamine Zee Belvilla
Waardering: 9.4

Vakantiehuis Petten Willen jullie samen even lekker naar zee? Dit vakantiehuis heeft een fijne ligging in Petten en ligt op loopafstand van het strand en de zee. Ideaal om even lekker uit te waaien!

Vakantiehuis De Zeebries PettenNatuurhuisje
Waardering: 5.0 uit 5.0 sterren

Vakantiehuis Petten aan ZeeVakantiehuis De Zeebries ligt op een perfecte locatie in Petten. Het strand ligt op vijf minuten wandelen afstand en vanuit je tuin loop je zo het bos in! De woning biedt ruimte aan vier personen en heeft twee slaapkamers.

Zomerhuis Burgerbrug Natuurhuisje
Waardering: 5.0 uit 5.0 sterren

Vakantiehuis bij Petten Op een steenworp afstand van Petten ligt dit nieuwe vakantiehuis. De woning is luxe ingericht en voorzien van vloerverwarming. Het hele jaar door een fijn vakantiehuis voor een onvergetelijke vakantie in eigen land!