Fietsen in Petten aan Zee

Iedere keer als we gaan fietsen in Petten en omgeving worden we betoverd door de prachtige landschappen en vergezichten. In het voorjaar geniet je al fietsend van de schitterende bollenvelden. Fiets door de duinen naar Schoorl, Bergen aan Zee of de andere kant op richting Callantsoog en Den Helder. Welke route je ook kiest, je geniet gegarandeerd.

Fietsen langs bollenvelden Petten aan ZeeGeniet van de bollenvelden in de omgeving van Petten aan Zee.

Nieuwe fietspaden

Zoals je wellicht weet heeft Petten in 2016 een complete metamorfose ondergaan. Petten heeft een zeer fraai zandstrand gekregen en het duingebied is op een indrukwekkende wijze vergroot. Gelukkig zijn de fietsers ook niet vergeten want er is een nieuw fietspad aangelegd. Het fietspad loopt vanaf Petten aan Zee door de duinen helemaal naar Camperduin (ongeveer 6 kilometer). Wij fietsen deze route gemiddeld wel één keer per week ook in de winter, zo leuk vinden wij het om hier te fietsen.

Fietsen Petten aan ZeeFietsen over het nieuwe fietspad bij Petten aan Zee.

Maak de mooiste fietstochten naar Bergen aan Zee

Als je door de duinen fietst heb je een schitterend uitzicht over het duingebied, de Noordzee en de polder. Vanaf Camperduin zijn er mooie fietstochten te maken in de Schoorlse Duinen. Het is echt een aanrader om vanaf Petten aan Zee door de duinen en bossen door te fietsen naar Bergen aan Zee. Je fiets dan een schitterende route via de kustplaatsen Camperduin, Groet en Schoorl. Wij wisten eerlijk gezegd niet dat Nederland zo mooi is.

Fietsen Bergen aan ZeeHet is een mooi doel om vanuit Petten aan Zee te fietsen naar Bergen aan Zee. Deze foto maakten we in Bergen aan Zee.

Waarom fietsen in de omgeving van Petten aan Zee?

  • Je hebt keuze uit veel verschillende en afwisselende fietsroutes.
  • In de lente geniet je tijdens het fietsen van de vele en kleurrijke bollenvelden.
  • Het is fantastisch om door de duinen te fietsen naar bijvoorbeeld Schoorl, Bergen of Den Helder.
  • Geniet tijdens het fietsen van de prachtige vergezichten over de duinen en de Noordzee.
  • Je ademt tijdens het fietsen in deze regio nog echt schone lucht in.
  • Op de fiets kun je heel goed het nieuwe duingebied van Petten ontdekken.
  • Wij kennen zelf geen mooiere en gezondere omgeving om te fietsen dan Petten aan Zee en omgeving.

Fietsroutenetwerk

Gelukkig zijn er in Petten en omgeving ook verschillende routes via het Fietsroutenetwerk te fietsen. We gebruiken zelf de app van Fietsroutenetwerk zodat je niet hoeft af te stappen om de weg te vinden.

Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfDe mooiste vakantiehuizen midden in de natuur!

Kun jij ook niet wachten om met vakantie naar Petten te gaan? En ben je een natuurliefhebber? Huur dan een vakantiehuis bij natuurhuisje.nl. Alle vakantiehuisjes van Natuurhuisje liggen op geweldige locaties in de natuur. Zo ben je er even helemaal tussenuit tijdens je vakantie en geniet je ook rondom je huisje van de natuur in en om Petten. Wakker worden met het geluid van fluitende vogeltjes is heerlijk! Meer info & boeken

Vakantiehuis Achter de Dijk Natuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis Petten Vakantiehuis Achter de Dijk is een modern, gezellig vakantiehuis. Er is ruimte voor zes personen, ideaal voor een strandvakantie met het hele gezin. Buiten hoor je de zee al en via de dijk loop je zo het strand op. Heerlijk om uit te waaien of te genieten van de zon!

Vakantiehuis Vitamine Zee Belvilla
Waardering: 9.2

Vakantiehuis Petten Willen jullie samen even lekker naar zee? Dit vakantiehuis heeft een fijne ligging in Petten en ligt op loopafstand van het strand en de zee. Ideaal om even lekker uit te waaien!

Vakantiehuis De Zeebries PettenNatuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis Petten aan ZeeVakantiehuis De Zeebries ligt op een perfecte locatie in Petten. Het strand ligt op vijf minuten wandelen afstand en vanuit je tuin loop je zo het bos in! De woning biedt ruimte aan vier personen en heeft twee slaapkamers.

Zomerhuis Burgerbrug Natuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis bij Petten Op een steenworp afstand van Petten ligt dit nieuwe vakantiehuis. De woning is luxe ingericht en voorzien van vloerverwarming. Het hele jaar door een fijn vakantiehuis voor een onvergetelijke vakantie in eigen land!