Pettemerduinen

De Pettemerduinen is een natuurgebied dat ligt tussen Petten aan Zee en St. Maartenszee in de kop van Noord-Holland. Het Natura 2000 gebied is ongeveer 220 hectare groot en bestaat uit duinen, duinvalleien, bossen en heidevelden. De Pettemerduinen is een prachtig gebied vanwege de natuurlijke diversiteit, de adembenemende vergezichten en de rust die er heerst.

Wandelen en fietsen

De Pettemerduinen is een paradijs voor mensen die graag willen wandelen of fietsen in een gevarieerde natuur. Je gaat zeker genieten van de mooie vergezichten. Als je op de top van een duin staat zie je zowel de zee, het strand, het duingebied en de polder. In het voorjaar heb je vanaf de duinen een heel goed zicht over de kleurrijke bollenvelden. Wij wandelen en fietsen er zeer regelmatig en vinden de Pettemerduinen misschien wel het mooiste natuurgebied van de regio. Voor wandelaars zijn er diverse wandelroutes uitgezet. Voor fietsers loopt er een fraai aangelegd fietspad dwars door het gebied. Je fiets over prachtige duinen en door bossen. Echt heel leuk om hier te zijn!

gallowayrund in de in de Pettemerduinen.De gallowayrunderen hebben het heel goed in de Pettemerduinen.

Galloways

Als je gaat wandelen in de Pettemerduinen kom je misschien gallowayrunderen tegen. Door de grazende galloways ontstaat er meer variatie in de plantengroei waardoor er meer verschillende diersoorten kunnen leven. Het zijn prachtige en vriendelijke beesten die grazen en leven in een hele mooie omgeving. Houd wel minimaal 25 meter afstand en voer ze natuurlijk niet. Honden moeten in de begrazingsgebieden altijd aangelijnd zijn.

Zijn honden welkom in de Pettemerduinen?

Honden zijn zeker welkom in de Pettemerduinen. Er is zelfs een aangewezen hondenlosloopgebied. Op de andere plekken moet de hond uiteraard wel aangelijnd zijn.


Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfDe mooiste vakantiehuizen midden in de natuur!

Kun jij ook niet wachten om met vakantie naar Petten te gaan? En ben je een natuurliefhebber? Huur dan een vakantiehuis bij natuurhuisje.nl. Alle vakantiehuisjes van Natuurhuisje liggen op geweldige locaties in de natuur. Zo ben je er even helemaal tussenuit tijdens je vakantie en geniet je ook rondom je huisje van de natuur in en om Petten. Wakker worden met het geluid van fluitende vogeltjes is heerlijk! Meer info & boeken

Vakantiehuis Achter de Dijk Natuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis Petten Vakantiehuis Achter de Dijk is een modern, gezellig vakantiehuis. Er is ruimte voor zes personen, ideaal voor een strandvakantie met het hele gezin. Buiten hoor je de zee al en via de dijk loop je zo het strand op. Heerlijk om uit te waaien of te genieten van de zon!

Vakantiehuis Vitamine Zee Belvilla
Waardering: 9.2

Vakantiehuis Petten Willen jullie samen even lekker naar zee? Dit vakantiehuis heeft een fijne ligging in Petten en ligt op loopafstand van het strand en de zee. Ideaal om even lekker uit te waaien!

Vakantiehuis De Zeebries PettenNatuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis Petten aan ZeeVakantiehuis De Zeebries ligt op een perfecte locatie in Petten. Het strand ligt op vijf minuten wandelen afstand en vanuit je tuin loop je zo het bos in! De woning biedt ruimte aan vier personen en heeft twee slaapkamers.

Zomerhuis Burgerbrug Natuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis bij Petten Op een steenworp afstand van Petten ligt dit nieuwe vakantiehuis. De woning is luxe ingericht en voorzien van vloerverwarming. Het hele jaar door een fijn vakantiehuis voor een onvergetelijke vakantie in eigen land!