Natuur

Ben je al een paar jaar niet meer in Petten geweest? Dan moet je echt eens gaan kijken want je zult jezelf gaan verbazen.

De kust is namelijk tussen Petten en Camperduin versterkt met behoorlijk wat zand. In totaal is er maar liefst 35 miljoen kuub zand gebruikt. Hierdoor is er een prachtig nieuw landschap ontstaan van duinen en strand met een oppervlakte van 400 voetbalvelden. Geniet van de strandlagune vlakbij Camperduin en beklim ook zeker even de 26 meter hoge klimduin. Je zult het uitzicht vanaf de top zeer waarderen!

Het dorp Petten aan Zee ligt ingesloten tussen de natuurgebieden de Pettemerduinen en de nieuwe Hondsbossche Duinen. In de natte duinvallei tussen Petten en Camperduin is alle ruimte en rust voor de natuur om zich te ontwikkelen. Door deze natte duinvallei loopt een wandelpad.

Helmgras Petten aan Zee

Het is een echte aanrader om de natuur van Petten al wandelend te ervaren. Je zult dan veel meer zien. Er zijn verschillende wandelroutes te lopen van vier t/m acht kilometer. Petten is een fantastische vakantiebestemming geworden voor natuurliefhebbers!

Bloemenvelden

Ga ook eens in het voorjaar naar Petten want dan is het echt genieten met de bloeiende tulpenvelden. Alles staat dan in bloei en de kleuren van de velden zijn een genot voor je ogen. De bloemen zijn meestal te bewonderen vanaf april t/m medio mei.

Natuurreservaat De Putten

Het prachtige natuurreservaat De Putten tref je tussen Petten en Camperduin. Dit natuurgebied wordt beheerd door Natuurmonumenten en is het gehele jaar door te bezoeken. De provincie Noord-Holland heeft dit natuurgebied in 2017 bestempeld tot stiltegebied. Voor de natuurliefhebber en de dieren die er er leven is dit goed nieuws!

Je zult er heel veel vogelsoorten gaan spotten want De Putten bestaat voornamelijk uit brak water. Vogels zijn gek op brak water omdat er dan veel voedsel te vinden is. Vogelsoorten die je gaat zien zijn onder andere lepelaars, kluten, grote sterns en bonte strandlopers.

Bij de Putten parkeer je gemakkelijk je auto.

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Wil je meer weten over de veranderingen in Petten aan Zee? Bezoek dan zeker de interactieve tentoonstelling Kust, Zand tegen Zee! Je leert er onder andere over de kustversterking en hoe we in Nederland in staat zijn om te leven onder zeeniveau. Het is ook zeker leuk voor kinderen omdat je in de tentoonstelling veel zelf kunt ervaren. De toegang is gratis. Veel plezier! Het adres is: Strandweg 4, in Petten.

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Het Zwanenwater

Op een paar kilometer afstand van Petten aan Zee tref je het indrukwekkende natuurreservaat 'Het Zwanenwater'. Dit gebied is meer dan 600 ha groot en bestaat uit onder andere zoetwatermeren, duinen en bossen. Op deze unieke locatie broeden meer dan 100 vogelsoorten. Het is een paradijs voor vogelspotters en natuurliefhebbers! Het Zwanenwater ligt vlakbij de badplaats Callantsoog.

Vakantiehuis Duinhuis Petten Belvilla
Waardering: 9.1

Vakantiehuis Eb en VloedDit vakantiehuis ligt op loopafstand van de duien en de zee, op slechts een paar minuten afstand. Ook het centrum van Petten ligt op maar 500 meter afstand, ideaal! Er is ruimte voor 6 personen en er is een bubbelbad. Dat wordt heerlijk ontspannen tijdens je vakantie!