Het dorp Petten

Er is de laatste tijd veel veranderd in Petten aan Zee. Zo heeft Petten een prachtig nieuw strand gekregen en zijn er nieuwe duinen aangelegd. Maar ook in het centrum is het een en ander veranderd en Petten is nog steeds in ontwikkeling. Het wordt alleen maar mooier.

Centrum Petten aan ZeeHet centrum van Petten heeft een gezellige uitstraling gekregen.

Plein 1945

Het dorpsplein (Plein 1945) is in Petten sinds 2016 helemaal veranderd. Het is veel mooier en functioneler geworden! Je krijgt er nu echt een fijn vakantiegevoel. De ontwerpers van het nieuwe plein hebben zich laten inspireren door de tulp. Ze hebben natuurlijk niet voor niets voor de tulp gekozen. Kom maar eens een keer in het voorjaar naar Petten aan Zee. Je ziet dan veel kleurrijke bloemen en natuurlijk zijn ook tulpen te bewonderen in de eindeloze bollenvelden. Je moet dit echt een keer gezien hebben.

Plein 1945 Petten aan ZeePlein 1945.

Op het Plein 1945 staan mooie houten bankjes, een fraai podium en de kinderen hebben urenlang plezier bij de waterfonteinen. Het geheel maakt een gezellige en leuke indruk! In het centrum van Petten tref je een supermarkt en een paar kleine winkeltjes. Natuurlijk kun je in het centrum van Petten ook terecht om wat te eten en/of te drinken. We gaan zelf regelmatig naar Pizzeria Bella Napoli waar je heerlijk Italiaans kunt eten.

Wandelroute van centrum naar strand

Op donderdag 18 april 2019 is er een wandelroute van het centrum van Petten naar het strand geopend. Deze wandelroute gaat gedeeltelijk ook over de Camping Corfwater. De naam van dit mooie wandelpad is Vuurboetpad. Deze naam verwijst naar de oude vuurtoren.

Kerk

De kerk aan het plein is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Helaas is de oude hervormde kerk in de oorlog verloren gegaan. De kerk wordt momenteel als cultureel centrum gebruikt.

De Kerk van PettenDe kerk aan het Plein 1945 wordt niet meer als kerk gebruikt.

Pettemer Plein Feest

Ieder jaar wordt in de zomer het gezellige Pettemer Plein Feest in Petten georganiseerd. Op vrijdag 27 augustus 2021 werd op Plein 1945 alweer de 5de editie van dit leuke evenement georganiseerd.

De geschiedenis van Petten

Het dorp Petten bestaat al sinds 1300. Het dorp had in die tijd wel een andere naam namelijk Petten bi der Sipe. Het dorp verdween in 1792 helemaal in de zee. Tijdens een storm in 1625 gingen maar liefst honderd huizen ten onder. Vanaf de 18e eeuw werd het dorp geleidelijk verplaatst. Op het huidige strand van Petten staat nu een monument (Palendorp) dat het oude dorp symboliseert.

Palendorp PettenHet monument Palendorp tref je op het strand van Petten aan Zee.

Contactloos verbijf!

Nieuw!

Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfKun jij ook niet wachten om met vakantie naar Petten te gaan? Maar wil je liever niet te veel mensen om je heen? Huur dan een vakantiehuis bij natuurhuisje.nl, daar bieden ze vakantiehuizen met een ‘contactloos verblijf’. Je hebt dan niet eens contact met de verhuurder, ideaal in deze nieuwe ‘anderhalve-meter maatschappij. Zo heb je toch de ruimte en kun je lekker genieten van de natuur tijdens je vakantie. Meer info & boeken

Vakantiehuis Achter de Dijk II Natuurhuisje

Vakantiehuis Petten Vakantiehuis Achter de Dijk is een modern, gezellig vakantiehuis. Er is ruimte voor zes personen, ideaal voor een strandvakantie met het hele gezin. Buiten hoor je de zee al en via de dijk loop je zo het strand op. Heerlijk om uit te waaien of te genieten van de zon!

Vakantiehuis Vitamine Zee Belvilla
Waardering: 9.6

Vakantiehuis Petten Willen jullie samen even lekker naar zee? Dit vakantiehuis heeft een fijne ligging in Petten en ligt op loopafstand van het strand en de zee. Ideaal om even lekker uit te waaien!

Vakantiehuis De Zeebries PettenNatuurhuisje
Waardering: 5.0 uit 5.0 sterren

Vakantiehuis Petten aan ZeeVakantiehuis De Zeebries ligt op een perfecte locatie in Petten. Het strand ligt op vijf minuten wandelen afstand en vanuit je tuin loop je zo het bos in! De woning biedt ruimte aan vier personen en heeft twee slaapkamers.

Zomerhuis Burgerbrug Natuurhuisje
Waardering: 5.0 uit 5.0 sterren

Vakantiehuis bij Petten Op een steenworp afstand van Petten ligt dit nieuwe vakantiehuis. De woning is luxe ingericht en voorzien van vloerverwarming. Het hele jaar door een fijn vakantiehuis voor een onvergetelijke vakantie in eigen land!