Het dorp Petten

Er is de laatste tijd veel veranderd in Petten aan Zee. Zo heeft Petten een prachtig nieuw strand gekregen en zijn er nieuwe duinen aangelegd. Maar ook in het centrum is het een en ander veranderd en Petten is nog steeds in ontwikkeling. Het wordt alleen maar mooier.

Centrum Petten aan Zee

Plein 1945

Het dorpsplein (Plein 1945) is in Petten sinds 2016 helemaal veranderd. Het is veel mooier en functioneler geworden! Je krijgt er nu echt een fijn vakantiegevoel.

De ontwerpers van het nieuwe plein hebben zich laten inspireren door de tulp. Ze hebben natuurlijk niet voor niets voor de tulp gekozen. Kom maar eens een keer in het voorjaar naar Petten. Je zult dan veel bloemen en natuurlijk ook tulpen kunnen bewonderen in de eindeloze bloemenvelden. Je moet dit echt een keer gezien hebben.

Plein 1945 Petten aan Zee

Op het Plein 1945 staan mooie houten bankjes, een fraai podium en de kinderen zullen de waterfonteinen het meeste waarderen. Het geheel maakt een gezellige en leuke indruk!

In het centrum van Petten tref je een supermarkt en een paar kleine winkeltjes. Natuurlijk kun je in het centrum van Petten ook terecht om wat te eten of te drinken.

Pettemer Plein Feest

Ieder jaar wordt in de zomer het gezellige Pettemer Plein Feest in Petten georganiseerd. De toegang is altijd gratis en het feest barst vanaf 17:00 uur los.

Op vrijdag 30 augustus 2019 werd op Plein 1945 alweer de 4de editie van dit leuke evenement georganiseerd. Er kwamen diverse bands en artiesten zoals Abba Fever, Beach Blues Brothers, Jukebox, De Laatste Druppel en De Hijgende Herten, volop gezelligheid dus! Ben jij er in 2020 ook weer bij?

De geschiedenis van Petten

Het dorp Petten bestaat al sinds 1300. Het dorp had in die tijd wel een andere naam namelijk Petten bi der Sipe. Het dorp verdween in 1792 helemaal in de zee. Tijdens een storm in 1625 gingen maar liefst honderd huizen ten onder. Vanaf de 18e eeuw werd het dorp geleidelijk verplaatst. Op het huidige strand van Petten staat nu een monument (Palendorp) dat het oude dorp symboliseert.

Palendorp Petten

Vakantiehuis Petten Belvilla
Waardering: 8.7

Vakantiehuis PettenAanbieding! Award Winnaar!

Willen jullie samen even lekker naar zee? Dit vakantiehuis heeft een rustige ligging in Petten en ligt op loopafstand van het strand en de zee. Ideaal om even lekker uit te waaien!

Hotel Petten Booking.com
Waardering: 7.7

Hotel Petten aan ZeeHotel Corfwater is het enige hotel in Petten. Het prachtige strand van Petten ligt op loopafstand, ideaal voor een onvergetelijke strandvakantie! Bij het hotel is het mogelijk om fietsen en surfplanken te huren. Het hotel heeft een prachtige ligging. De locatie wordt op Booking.com beordeeld met een 9.2!