Het dorp Petten

Er is de laatste tijd veel veranderd in Petten aan Zee. Zo heeft Petten een prachtig nieuw zandstrand gekregen en zijn er nieuwe duinen aangelegd. Maar ook in het centrum is het een en ander veranderd en Petten is nog steeds in ontwikkeling. Het wordt alleen maar mooier.

Centrum Petten aan ZeeHet vernieuwde centrum van Petten heeft een gezellige uitstraling gekregen.

Plein 1945

Het dorpsplein (Plein 1945) in Petten heeft in 2016 een metamorfose ondergaan. Het plein is veel mooier en functioneler geworden. Je krijgt er nu echt een fijn vakantiegevoel. De ontwerpers van het nieuwe plein hebben zich laten inspireren door de tulp. Ze hebben natuurlijk niet voor niets voor de tulp gekozen. Kom maar eens een keer in het voorjaar naar Petten aan Zee. Je ziet dan veel kleurrijke bloemen en natuurlijk zijn ook tulpen te bewonderen in de eindeloze bollenvelden. Je moet dit echt een keer gezien hebben.

Plein 1945 Petten aan ZeePlein 1945.

Wat is er te doen op Plein 1945?

Op het Plein 1945 staan houten bankjes, een fraai podium en de kinderen hebben urenlang plezier bij de waterfonteinen. Het geheel maakt een gezellige indruk. Natuurlijk kun je in het centrum van Petten ook terecht om wat te eten en/of te drinken. We gaan zelf regelmatig naar Pizzeria Bella Napoli waar je kunt genieten van heerlijke Italiaanse gerechten. Maar ook in Brasserie Zo Gewoon kun je heerlijk lunchen. In het centrum van Petten tref je verder een supermarkt (Spar) en een aantal winkels.

Vakantiehuis PettenAppartement Anemoon Booking.com

Waardering: 8.9

500 meter van het strand!

Appartement Annemoon ligt in het dorp op slechts 150 meter van het gezellige dorpsplein. Het gastenverblijf is onderdeel van een volledig energie neutrale woning. Bij het vakantiehuis hoort een eigen tuin zodat je lekker buiten kunt zitten. Natuurlijk is ook het stand dichtbij, het ligt op 500 meter afstand bij je vandaan. Het is dan ook een prima startpunt voor mooie wandel- en fietstochten. In het voorjaar geniet je er extra van de prachtige tulpenvelden. Het appartement biedt ruimte aan vier personen en heeft twee slaapkamers.

Wandelroute van centrum naar strand

Op donderdag 18 april 2019 is er een wandelroute van het centrum van Petten naar het strand geopend. Deze wandelroute gaat gedeeltelijk ook over de Camping Corfwater. De naam van dit mooie wandelpad is Vuurboetpad. Deze naam verwijst naar de oude vuurtoren.

Kerk

De kerk aan het plein is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Helaas is de oude hervormde kerk in de oorlog verloren gegaan. Sinds 16 juli 2021 is de winkel Surf Saint Petten gevestigd in het kerkje. Ga zeker even kijken in het voormalige kerkje want Surf Saint Petten heeft een uniek concept van horeca en winkel.

De Kerk van PettenDe kerk aan het Plein 1945 wordt niet meer als kerk gebruikt.

Pettemer Plein Feest

Ieder jaar wordt in de zomer het gezellige Pettemer Plein Feest in Petten georganiseerd. Op zaterdag 20 augustus 2022 wordt vanaf 16.00 uur op Plein 1945 het Pettemer Plein Feest georganiseerd.

De geschiedenis van Petten

Het dorp Petten bestaat al sinds 1300. Het dorp had in die tijd wel een andere naam namelijk Petten bi der Sipe. Het dorp verdween in 1792 helemaal in de zee. Tijdens een storm in 1625 gingen maar liefst honderd huizen ten onder. Vanaf de 18e eeuw werd het dorp geleidelijk verplaatst. Op het huidige strand van Petten staat nu een monument (Palendorp) dat het oude dorp symboliseert. Tussen de palen bevindt zich een schommel. Leuk voor de kinderen!

Palendorp PettenHet monument Palendorp tref je op het strand van Petten aan Zee.

Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfDe mooiste vakantiehuizen midden in de natuur!

Kun jij ook niet wachten om met vakantie naar Petten te gaan? En ben je een natuurliefhebber? Huur dan een vakantiehuis bij natuurhuisje.nl. Alle vakantiehuisjes van Natuurhuisje liggen op geweldige locaties in de natuur. Zo ben je er even helemaal tussenuit tijdens je vakantie en geniet je ook rondom je huisje van de natuur in en om Petten. Wakker worden met het geluid van fluitende vogeltjes is heerlijk! Meer info & boeken

Vakantiehuis Achter de Dijk Natuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis Petten Vakantiehuis Achter de Dijk is een modern, gezellig vakantiehuis. Er is ruimte voor zes personen, ideaal voor een strandvakantie met het hele gezin. Buiten hoor je de zee al en via de dijk loop je zo het strand op. Heerlijk om uit te waaien of te genieten van de zon!

Vakantiehuis Vitamine Zee Belvilla
Waardering: 9.3

Vakantiehuis Petten Willen jullie samen even lekker naar zee? Dit vakantiehuis heeft een fijne ligging in Petten en ligt op loopafstand van het strand en de zee. Ideaal om even lekker uit te waaien!

Vakantiehuis De Zeebries PettenNatuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis Petten aan ZeeVakantiehuis De Zeebries ligt op een perfecte locatie in Petten. Het strand ligt op vijf minuten wandelen afstand en vanuit je tuin loop je zo het bos in! De woning biedt ruimte aan vier personen en heeft twee slaapkamers.

Zomerhuis Burgerbrug Natuurhuisje
Waardering: 9.0

Vakantiehuis bij Petten Op een steenworp afstand van Petten ligt dit nieuwe vakantiehuis. De woning is luxe ingericht en voorzien van vloerverwarming. Het hele jaar door een fijn vakantiehuis voor een onvergetelijke vakantie in eigen land!