Veelgestelde vragen over Petten aan Zee


Waar ligt Petten?

Petten aan Zee is een kustplaatsje aan de Noordzee en ligt in de kop van Noord-Holland onder Den Helder. De afstand tussen Den Helder en Petten is ongeveer 27 kilometer. Het is vanaf Amsterdam ongeveer 60 kilometer rijden naar Petten aan Zee.


Heeft Petten een mooi strand?

Wij vinden het strand van Petten aan Zee prachtig! Het strand is in 2016 aangelegd en is 5,5 kilometer lang en enorm breed. Het strand van Petten aan Zee is misschien wel het mooiste zandstrand van Nederland.

Strand Petten aan ZeeHet strand bij Petten aan Zee is werkelijk prachtig en meestal is het er niet heel erg druk.

Hoeveel inwoners heeft Petten?

In Petten wonen ongeveer 1900 mensen. Het dorp hoort bij de gemeente Schagen en ligt in de provincie Noord-Holland.

Is het druk op het strand van Petten?

Dat valt dus reuze mee. Heel veel mensen kennen dit fraaie strand nog niet omdat het pas in 2016 is aangelegd en daarvoor had Petten helemaal geen strand. Op het strand van het nabij gelegen Callantsoog is het meestal veel drukker.

Is het mogelijk om de auto te parkeren in Petten?

Petten aan Zee heeft behoorlijk wat parkeerplaatsen. Het goede nieuws is dat het parkeren van de auto gratis is. Meestal zijn er voldoende parkeerplaatsen maar bij mooi weer zijn mogelijk alle parkeerplaatsen bezet. Als het mooi weer is dan kun je beter met de Kustbus of met de fiets komen.

Auto parkeren Petten aan ZeeBij Petten zijn een aantal groenstroken waar je de auto gratis kunt parkeren.


Is Petten met het openbaar vervoer te bereiken?

In de zomer rijdt er een Kustbus van Petten naar Den Helder. In 2019 rijdt de Kustbus (lijn 851) tussen 13 juli tot en met 25 augustus.

Zijn er hotels in Petten?

In Petten aan Zee is maar één hotel namelijk Hotel Corfwater. In de omgeving van Petten liggen nog meer Hotels bijvoorbeeld in Callantsoog en Schoorl. In Petten zijn wel een behoorlijk aantal vakantiehuizen te huur. De vakantiewoningen liggen vaak prachtig in de duinen vlakbij het strand.

Zijn er leuke dingen te ondernemen in de omgeving van Petten?

Vanuit het dorp Petten aan Zee zijn er leuke tripjes te maken. Ga bijvoorbeeld op de fiets door de duinen naar Schoorl of Bergen. De andere kant op kan ook. Fiets dan vanuit Petten via Callantsoog en Julianadorp aan Zee helemaal naar Den Helder. Dit is een hele mooie route om te fietsen. In het voorjaar is het nog mooier omdat dan de bollenvelden in bloei staan. En wat dacht je van een dagje shoppen in Alkmaar of Schagen?

Vakantiehuis Petten Belvilla
Waardering: 8.7

Vakantiehuis PettenAanbieding! Award Winnaar!

Willen jullie samen even lekker naar zee? Dit vakantiehuis heeft een rustige ligging in Petten en ligt op loopafstand van het strand en de zee. Ideaal om even lekker uit te waaien!

Hotel Petten Booking.com
Waardering: 7.7

Hotel Petten aan ZeeHotel Corfwater is het enige hotel in Petten. Het prachtige strand van Petten ligt op loopafstand, ideaal voor een onvergetelijke strandvakantie! Bij het hotel is het mogelijk om fietsen en surfplanken te huren. Het hotel heeft een prachtige ligging. De locatie wordt op Booking.com beordeeld met een 9.2!