Praktische info

Petten is een fraai dorpje en ligt in Noord-Holland (op slechts 50 kilometer van Amsterdam) aan de Noordzee. Het dorp wordt ook wel Petten in de Duinen of Petten aan Zee genoemd. In Petten wonen ongeveer 1900 mensen. Het dorp is onderdeel van de Gemeente Schagen. Petten ligt vlakbij de populaire kustplaatsen Callantsoog, Schoorl, Camperduin, Julianadorp aan Zee en Sint Maartenszee. Er zijn dus genoeg leuke uitstapjes te doen!

Fiets stallen

Kom gerust met de fiets naar Petten aan Zee! Je zult zeker onder de indruk zijn van de prachtige omgeving en je fiets stal je gemakkelijk bij de diverse strandopgangen. Hoe leuk is het om door de duinen te fietsen en daarna heerlijk af te koelen in de zee?

Fietsen door duinen Petten aan Zee

Auto parkeren

Bij het Dorpsplein en bij de ontmoetingsplek in de duinen tref je een aantal parkeerplaatsen. Daarnaast zijn er behoorlijk wat parkeerplaatsen gelegen in de groene berm langs de weg. Meestal zul je je auto wel kunnen parkeren maar als het heel mooi weer is dan is dat natuurlijk niet helemaal zeker.

Petten is veranderd!

Wist je dat Petten aan Zee in 2016 een grote metamorfose heeft ondergaan? De kust bij Petten is versterkt met maar liefst 20 voetbalstadions zand. Het resultaat is een enorm breed strand met prachtige duinen! Het nieuwe duin- en strandlandschap wat is ontstaan heet de Hondsbossche Duinen en heeft een grootte van 400 voetbalvelden.

De kust is versterkt om het achterland beter te beschermen tegen een dijkdoorbraak maar het is natuurlijk ook fijn dat er een fraai nieuw landschap bij is gekomen. De kust in dit gebied is in 2015 door minister Schultz van Haegen (Minister van Infrastructuur en Milieu) veilig verklaard. Deze nieuwe opzet moet voor de komende 50 jaar bescherming bieden tegen de soms woeste zee.

De kinderen zullen dit nieuwe landschap prachtig vinden. Aan de noordkant van Petten zijn nieuwe strandopgangen gerealiseerd en de duinen zijn veel beter toegankelijk gemaakt vanuit het dorp.

Strand Pettten aan Zee

Overnachten in Petten

Petten aan Zee leent zich uitstekend voor een korte of langere vakantie. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten. In de duinen en in de omgeving van Petten staan bijvoorbeeld prachtige vakantiehuizen.

In 2018 komen er op het strand van Petten aan Zee maar liefst 50 strandhuisjes. Deze beach lodges worden duurzaam gebouwd en zullen helemaal passen in de fraaie natuur van Petten.

Ben je gek van kamperen? Dan is Petten een fantastische locatie! Wie wil er nu niet in de duinen en vlakbij het strand kamperen? We kunnen de volgende campings van harte aanbevelen: Camping Corfwater en Camping de Watersnip. Voor wie meer luxe en comfortabel wil kamperen biedt Camping Strand 49 in Sint-Maartensvlotbrug (op ong. 5 km afstand van Petten) ook mogelijkheden voor 'glamping', het nieuwe kamperen in een compleet ingerichte beachbungalow.

Texel

Als je op vakantie bent in Petten aan Zee dan is het een aanrader om ook even naar Texel te gaan. Texel ligt op steenworp afstand van Petten en het is gemakkelijk te fietsen. Natuurlijk moet je in Den Helder dan wel eerst even de veerboot nemen. In het voorjaar is het op Texel extra mooi omdat dan alles in bloei staat en er veel lammetjes zijn te bewonderen. Het is overigens een prachtige route om van Petten naar Den Helder te fietsen. Je fiets dan helemaal door het duinen.


Vakantiehuis Duinhuis Petten Belvilla
Waardering: 9.1

Vakantiehuis Eb en VloedDit vakantiehuis ligt op loopafstand van de duien en de zee, op slechts een paar minuten afstand. Ook het centrum van Petten ligt op maar 500 meter afstand, ideaal! Er is ruimte voor 6 personen en er is een bubbelbad. Dat wordt heerlijk ontspannen tijdens je vakantie!